Historie - Via Grande

Foodilicious

Het pand is al lange tijd een begrip in de binnenstad van Ootmarsum, maar dan met een bestemming als slagerij. De broers Bernard en Hendrik Steinmeijer, beiden slager, vestigden zich aan het Kerkplein aanvankelijk in pand nummer 8, maar daarna naar nummer 5. Ze bouwden een bloeiend slagersbedrijf op. Na enkele jaren besloten ze de zaak te splitsen. Hendrik bleef op het Kerkplein, Bernard kocht de woning, winkel en slagerij aan de Grotestraat, tot dan toe eigendom van slager Hedeman. De dikke Hedeman, ter onderscheiding van zijn broer die de dunne werd genoemd. Het ging Bernard Steinmeijer voor de wind en hij kon zich een fraaie auto veroorloven. Later is de slagerij overgegaan naar Frank Arens, die rond 2008 naar de Meierij is verhuisd, waarbij het pand een nieuwe eigenaar kreeg.

Heden

Images

Khaled Fawzy is de eigenaar. Samen met zijn vrouw Aafke geven ze leiding aan de pizzeria/ristorante. Na jarenlang als kok te hebben gewerkt in verschillende restaurants, waaronder de Librije, `t Schimmelpenninck Huys te Groningen, Hotel de Wiemsel en restaurant de Wanne te Ootmarsum is de tijd gekomen om zelfstandig verder te gaan.

Om de thuisbasis Ootmarsum te bedienen van een onvervalst Italiaans restaurant waarbij natuurlijk pizza`s en pasta’s aan de orde komen, maar waar u ook terecht kunt voor ambachtelijk bereide gerechten uit Italië. U kunt bij ons dineren, lunchen en natuurlijk een kopje eerlijke koffie nuttigen.

Aanbevolen gerechten:

 • Pizza Calzone Frutti di Mare

  Pizza Calzone Frutti di Mare

  € 14.50 Zoom
 • Scampi del Chef

  Scampi del Chef

  € 21,95 Zoom
 • Filetto al Marsala

  Filetto al Marsala

  € 24,75 Zoom
 • Tiramisu della Casa

  Tiramisu della Casa

  € 7,25 Zoom